Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilligersverzekering

Risico's vrijwilligerswerk eenvoudig afdekken

De gemeente Vianen heeft voor alle vrijwilligers die binnen haar grenzen werkzaam zijn diverse verzekeringen afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken tijdens hun werkzaamheden als vrijwilliger. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van een goede vrijwillige inzet te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren.

Voor wie?

Voor iedereen die 'in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend'. Dus iedere vrijwilliger, actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente, van "voetbalvader" die kinderen naar de wedstrijd brengt, tot Plusbuschauffeur, is verzekerd.

Alle vrijwilligers zijn verzekerd:

  • ongeacht hun leeftijd
  • ook bij eenmalige activiteiten
  • geen minimum aantal uren
  • ook bij kerkelijk werk en buurtactiviteiten.

Stagiaires in het kader van de maatschappelijke stage voor scholieren vallen niet onder de definitie van vrijwilligers.

Hoe werkt het?

Het verzekeringspakket biedt een ruime dekking op het gebied van ongevallen, persoonlijke eigendommen en aansprakelijkheid. Registratie als vrijwilliger is niet nodig. Is je tijdens je werk als vrijwilligers iets overkomen, bezoek dan de website van de gemeente en download daar het schadeformulier.