Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips

Wanneer je een bezoek brengt aan Vianenvoorelkaar.nl worden je gegevens en je privacy door Vianenvoorelkaar.nl beschermd en gewaarborgd. Zelf kan je natuurlijk ook je steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door de regels voor veilig internetten te hanteren: verander regelmatig je wachtwoord, let er op dat je uitlogt wanneer je gebruik maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Meer tips rondom veilig internetten vind je hier.

Wanneer je via Vianenvoorelkaar.nl contact hebt gelegd, is het verstandig een kennismakingsgesprek aan te gaan om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met je veiligheid van belang. Vianenvoorelkaar.nl heeft de volgende tips opgesteld die je als richtlijn kan hanteren:

Tip 1: Een particuliere hulpvrager op zoek naar hulp via Vianenvoorelkaar.nl voelt zich vaak kwetsbaar. Hulp vragen is nooit gemakkelijk en een internet platform is voor velen een redelijk onbekende manier. Probeer rekening te houden met mogelijke gevoelens van onveiligheid en onzekerheid. Dit kan je doen door bijvoorbeeld eerst een belafspraak te maken om alvast telefonisch kennis te maken. Of om het kennismakingsgesprek te laten begeleiden door een van onze samenwerkingspartners in je gemeente. Deze partners kunnen je begeleiden bij het selecteren van een geschikte aanbieder. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Tip 2: Wil je liever niet gelijk bij je thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek, of een café in de buurt.

Tip 3: Vraag je nieuwe contact om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 4: Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon in je op? Wat maakt het dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 5: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kan je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 6: Neem een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) mee indien men daar behoefte aan heeft. De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. De VOG kan je bij de gemeente aanvragen. Lees meer hierover op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het is raadzaam om van tevoren een afspraak te maken met de hulpvrager over de kosten van de VOG; wellicht kan je deze delen?

Tip 7: Houd ons op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je altijd verder.

Vianenvoorelkaar.nl wenst je veel succes toe!