Direct naar de inhoud van deze pagina

Ton voor Wilma's tuin

Het loont om toch te vragen via vianenvoorelkaar.nl

De 66-jarige Wilma uit Everdingen heeft vier soorten reuma en kan hierdoor niet veel doen. Zware lichamelijke activiteiten zijn voor haar niet meer mogelijk. Wilma's man. Johan heeft vasculaire dementie.Door haar reuma moesten Wilma en Johan, enkele jaren terug, verhuizen van hun prachtige boerderij langs de dijk, naar een kleiner huisje in Everdingen. Aan dit huisje zit een prachtige tuin vast en Wilma houdt enorm van bloemen. Ze had alleen iemand nodig die de tuin voor haar kon doen.Een kennis van Wilma's schoonzus wees haar erop dat ze haar hulpvraag bij vianenvoorelkaar.nl kon uitzetten. Hoewel ze het moeilijk vindt om hulp te vragen, besloot Wilma de stoute schoenen aan te trekken en haar vraag op onze site te zetten. Het duurde even voor er een reactie kwam, maar ons ondersteunende team vond iemand die Wilma heel graag wilde helpen. Nadat wij hem hadden benaderd, nam Ton direct telefonisch contact met Wilma op en binnen twee dagen stond hij bij haar op de stoep om kennis te maken en te kijken wat er moest gebeuren. Twee weken later begon hij enthousiast aan de tuin en maakte hier een prachtig en kleurig geheel van.


Twee dagen na hun contact stond Ton al op de stoep

Toen we Ton en Wilma benaderden voor een interview reageerde Ton wat terughoudend en bescheiden. Hij hoefde al deze aandacht niet en had al meer dan genoeg "tuinklusklanten". Wilma, spontaan en direct als ze is, zei dat het niet om hem ging maar om de mensen te laten zien dat het de moeite waard is je hulp of hulpvraag bij vianenvoorelkaar in te dienen. Daaraan wilde Ton graag meewerken.Uiteraard is het duidelijk wat deze match voor Wilma en Johan heeft gebracht: een prachtige tuin.

Dit soort dingen houden mijn leven actief. Lekker bezig zijn vind ik leuk en het is heel vrijblijvend!

Toch wilden we heel graag weten wat Ton zijn drijfveer is om zijn hulp aan te bieden. Ton geeft aan dat hij een actief leven heeft gehad en ervaren in het hovenierswerk is. "Dit soort dingen houden mijn leven actief. Lekker bezig zijn vind ik leuk en het is heel vrijblijvend! "Vervolgens vertelt Ton dat hij al zo'n acht adresjes heeft waar hij de tuin voor heeft gedaan. Bij sommigen komt hij nog eens terug en anderen waren eenmalig.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen