Direct naar de inhoud van deze pagina

Angela helpt mee

Meer dan alleen moeder

Wie wel eens in Hof van Batenstein komt heeft de vrolijke Angela misschien wel eens gezien. Angela is één van de vrijwillige receptionistes van Welzijn Vianen. Bijna alweer een jaar neemt ze hier de telefoon op en helpt ze mensen aan de balie.

Angela is alleenstaande moeder van drie kinderen van 8, 10 en 14 jaar. Na 14 jaar fulltime moederschap, wilde Angela wel graag weer meer onder de mensen zijn en meer zijn dan alleen mama. Een vriendin van haar wees haar op vrijwilligerswerk. Ze kon hiermee mensen helpen, wat ze graag wilde en daarmee zelf ook weer meer onder de mensen zijn.

Gestart als receptioniste maar al snel deed Angela meer…

Haar eerste idee was om koffie te drinken en te gaan wandelen met ouderen. Ze kwam vervolgens in contact met Welzijn Vianen en die zochten op dat moment een receptioniste, dat was niet haar eerste gedachte, maar het leek Angela wel erg leuk om te doen. Na een maand als receptioniste bezig te zijn, werden haar taken al snel uitgebreid met ritten inplannen voor de gele Plusbus van Welzijn Vianen. Sinds kort is ze daarnaast ook nog ondersteuner/begeleider tijdens activiteiten van Welzijn Vianen, zoals de Bingo-avond in Hof van Batenstein.

"Een kleine moeite zorgt voor een glimlach"

"Ik zit helemaal op mijn plek. Ik wil graag mensen helpen en dat doe ik nu. Ik ga graag een stapje verder om mensen te helpen. Zo was er een mevrouw uit Hagestein, die met de Plusbus mee moest om medicijnen op te halen bij de Apotheek in Vianen. Het kan daar nog wel eens druk zijn en dat men iets langer moet wachten. Om mevrouw niet al te lang te laten wachten en gelijk weer met de bus mee terug kon, heb ik de apotheek gebeld of ze de medicijnen klaar konden leggen, zodat ze niet in de rij hoefde te staan. Mevrouw was erg blij en het is een kleine moeite."

"Vrijwilliger zijn brengt me onder de mensen"

Het vrijwilligerswerk ziet Angela als een mooie opstap naar betaald werk. "Het geeft me een goed gevoel, ik ben nu niet meer alleen maar mama, maar ook Angela. Het is goed voor mijn zelfontwikkeling en zelfbeeld en ik wen er weer aan om collega's en verantwoordelijkheden te hebben. Daarnaast ben ik onder de mensen en minstens zo belangrijk ik help andere mensen.

Welzijn Vianen

Welzijn Vianen is dé welzijnspartner voor Vianen en omgeving en andere lokale partijen in het maatschappelijk veld. Welzijn Vianen staat midden in de Viaanse samenleving en stelt inwoners in staat hier actief aan deel te nemen. Actief meedoen, omdat het mensen in staat stelt zich te ontwikkelen en omdat dit voor iedereen kansen biedt, ook in kwetsbare periodes.
Iedereen die bij Welzijn Vianen aanklopt, kan rekenen op een oprecht luisterend oor. We kijken altijd naar wat iemand zelf aan mogelijkheden heeft en hoe die betekenis kan hebben voor anderen. Vervolgens doen we wat nodig is. Altijd op maat. Vraaggericht. En meedenkend op een creatieve manier.

Wil je ook vrijwilligers worden bij Welzijn Vianen. Neem dan eens kijkje bij hun hulpvragen...

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen