Taalhuis Vianen zoekt taalvrijwilligers!

Plaats:
Vianen
Categorie:
Taal & lezen, Maatjes & buddy's
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Taalhuis Vianen zoekt taalvrijwilligers!

Wil jij - als de Corona perikelen voorbij zijn - stadsgenoten helpen bij het beter leren lezen en schrijven van de Nederlandse taal? Dan is Taalhuis Vianen op zoek naar jou. Samen maken we Vianen taalsterk!

Het Taalhuis
Je kunt het je misschien bijna niet voorstellen. In Vianen heeft 11% van de inwoners zoveel moeite met lezen en schrijven dat de aankoop van een treinkaartje een belemmering vormt, een e-mail onbegonnen werk is en een veiligheidsvoorschrift eruitziet als abracadabra. Lezen, schrijven en omgaan met de computer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook niet als je in Nederland geboren en getogen bent. Het Taalhuis Vianen is er voor iedereen die daar wel wat hulp bij kan gebruiken.

Elke woensdag- en zaterdagochtend (10.00 – 12.00) komen taalvrijwilligers en gemotiveerde taalvragers naar de Taalinloop in de Bibliotheek om in groepjes aan de slag te gaan met taal.

Dit levert niet alleen mooie ontmoetingen op, maar is vooral een laagdrempelige en ontspannen manier om de taal- en digitaal vaardigheid te vergroten.

Wat ga je doen als taalvrijwilliger?
Samen zijn jullie op informele wijze bezig met taal: brieven schrijven, oefenen met formulieren invullen en de krant of (eenvoudige) boeken lezen. Om deze taken zo goed mogelijk te vervullen, ontvang je een training en intervisie. Ook is er begeleiding van een docent en zijn er ondersteunende materialen om mee te werken.

Op dit moment zoeken wij taalvrijwilligers die mede-Vianezen 1-op-1 willen begeleiden. Het gaat hierbij om mensen zoals jij en ik die om uiteenlopende redenen in hun jeugd niet goed hebben leren lezen of schrijven. Zij maken de moedige keuze om op latere leeftijd aan hun taalvaardigheden te werken. Jouw hulp is daarbij van onschatbare waarde!

We hebben op dit moment een aanvraag voor hulp op een doordeweekse avond. Heb jij mogelijkheden om op een avond taalhulp te geven? Dan kijken we uit naar je reactie! Kun je niet op een avond maar wel overdag of in het weekend? Ook dan komen we graag in contact met je.

Wat heb je in huis?
 Je vindt het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn en anderen te helpen de taal (beter) te leren. Een onderwijsachtergrond is niet noodzakelijk maar wel een voordeel.
 Je staat open voor nieuwe ontmoetingen.
 Je beschikt over een dosis geduld en empathisch vermogen: een taal (beter) leren gaat stapje voor stapje.
 Je kunt een avond (of ander dagdeel) in de week vrij maken voor 1-op-1 begeleiding.
 Je bent bereid de basistraining voor taalvrijwilligers te volgen.
 Je bent bereid deel te nemen aan de intervisie bijeenkomsten.

Wat krijg je ervoor terug?
De functie van taalvrijwilliger is een functie die veel voldoening geeft, omdat je écht een verschil kunt maken voor iemand. We bieden een fijne werkomgeving met betrokken collega’s. Ook is er volop ruimte voor eigen inbreng. De bibliotheek Lek & IJssel kent daarnaast een waarderingsbeleid voor vrijwilligers. Onderdeel daarvan is een gratis bibliotheek abonnement.

Contactinfo
Ben je geïnteresseerd in deze veelzijdige vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Sandra, Coördinator Taalhuis Vianen

  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Sandra is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vianenvoorelkaar
  • Sandra is eerder via deze website geholpen
  • Sandra heeft 1 aanbeveling ontvangen
Laat Sandra weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Taalhuis Vianen
Geplaatst door:
Profielfoto van Sandra
85% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Sandra
  • Deze hulpvraag is geplaatst door een organisatie
  • De hulpvraag van Sandra is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Vianenvoorelkaar
  • Sandra is eerder via deze website geholpen
  • Sandra heeft 1 aanbeveling ontvangen
Tijdsbesteding:
regelmatig

Meer hulpvragen van Sandra namens Taalhuis Vianen

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Digitaal vrijwilligers gezocht! Vianen Computer, Administratie, Taal & lezen